Powered by
Registreer

Log in

Registreer

Duizenden toeschouwers in Amsterdam Arena zien mCon esports Benelux kampioen worden in zowel Counter-Strike GO als Hearthstone.

Vanaf de tribune van de Amsterdam Arena zagen afgelopen zaterdag duizenden toeschouwers mCon esports Counter-Strike Global Offensive én Hearthstone Benelux Kampioen worden. Het derde seizoen van de ESL Benelux Championships was ook online te volgen en werd ruim 125.000 keer live bekeken via verschillende platformen.

Online kwalificaties:
De weg naar de grote finale in de Amsterdam Arena was lang en intensief. De spelers en teams moesten drie rondes met kwalificatietoernooien doorstaan om zich te plaatsen voor de online groepfase. Daarvan kwalificeerden de top 4 zich voor de grote finale in de Amsterdam Arena.

Begin april begon de Hearthstone kwalificatiereeks met 275 spelers. Halverwege juni werd de laatste wedstrijd van de online groepfase gespeeld en werden de plekken voor de grote finale in de Amsterdam Arena verdeeld. Jesse “Narra” Marijnissen van mCon esports was één van de vier spelers die zich kwalificeerde. Zijn teamgenoot Patrick “maDe” Verhoeven, die het eerste seizoen van de ESL Benelux Championships won en het tweede seizoen in de halve finale strandde, eindigde op een gedeelde 5e plaats en viel net buiten de boot.

De kwalificatiereeks voor Counter-Strike GO startte gelijktijdig met Hearthstone. Maar liefst 234 teams met ieder vijf spelers streden om een plekje bij de laatste 4. Het was uiteindelijk mCon esports die als één van de vier teams doorstroomde naar de finale in de Amsterdam Arena.

Daarmee is mCon esports, sinds de start in 2016, elk seizoen van de ESL Benelux Championships gekwalificeerd voor de eindronde in de Amsterdam Arena.

De grote finale in de Amsterdam Arena:
Jesse “Narra” Marijnissen van mCon esports moest in de halve finale spelen tegen Babbelbox van Sector One. In de finale versloeg hij Sjoesie, eveneens spelend voor Sector One, met 3-2. Naast de prestigieuze titel van Benelux Kampioen neemt Narra 1.000 euro prijzengeld in ontvangst.

Tegerlijktijd kwam het Counter-Strike GO team van mCon esports in actie. Zij troffen eerst Venko Gaming in de halve finale, alvorens zij in de finale tegen Leonid Gaming uitkwamen. Zowel de halve finale als de finale wist mCon esports met 2-0 te winnen. Dankzij de winst gaat mCon esports naar huis met nog eens 3.500 euro.

Ook de winnaar van het FIFA toernooi, die op dezelfde dag door AFC Ajax werd georganiseerd, heeft ook een mCon esports tintje. Voormalig mCon esports speler Dani Hagebeuk won het FIFA toernooi, waar onder andere Ajax, Manchester City, AS Roma, Valencia CF, Schalke 04 en Feyenoord aan meededen. Dani stapte in januari over van mCon esports naar AFC Ajax en schreef geschiedenis als ongeslagen winnaar van de allereerste E-divisie.

Succesjaar:

De resultaten van mCon esports zijn afgelopen jaar bijzonder goed te noemen. Vorig jaar werd Patrick “maDe” Verhoeven al Benelux Kampioen in Hearthstone. Niet veel later werd Pim “Monkeloid” van Valkengoed Nederlands Kampioen, die zich daarmee kwalificeerde voor het Wereld Kampioenschap en team Nederland mocht vertegenwoordigen in Jakarta.
Eerder dit jaar behaalde mCon esports ook al goede resultaten met podiumplekken op prestigieuze LAN-parties zoals The Reality, Frag-o-Matic, The Party en SugarLAN.

Gepost door Leroy[M] op 28/06/2017

Tags: telegraaf, mcon, esports, mcon esports, csgo, hs, esl benelux, esl, kampioen

Je bent niet ingelogd!

Selectie Teams

  • Overwatch
  • SC2 Selectie
  • HS Selectie
  • TM Selectie

Female Teams

Evenementen

vr/za/zo

22/23/24 September

The Reality

Advertisement